Σχετικά με εμάς

Το έμπειρο δικηγορικό γραφείο μας χειρίζεται μέγαλο φάσμα νομικού δικαίου.

Θ. Χαραλάμπους & Συνεργάτες

01. Πολυετή Εμπειρία

100+ χρόνια εμπειρίας

112 Χρόνια δικηγορικής εμπειρίας, με την ανανεωμένη 4η συνεχόμενη γενιά δικηγόρων της οικογένειας Χαραλάμπους. Ευελιξία, εχεμύθεια και άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες του πελάτη. Δραστηριοποιούμαστε σε όλους τους τομείς και κλάδους του δικαίου.

02. Νομικές Υπηρεσίες

Με συνέπεια, επαγγελματισμό και αμεσότητα

Αντιμετωπίζουμε πάσης φύσεως νομικά ζητήματα προτείνουμε λύσεις και προσφέρουμε αποτελεσματικές υπηρεσίες. Διαθέτουμε την κατάλληλη υποδομή με όλα τα μέσα της σύγχρονης τεχνολογίας για την ταχύτερη και καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη.

03. Συνεργασίες

Για διαχρονικές σχέσεις

Το γραφείο μας συνεργάζεται με Πολιτικό Μηχανικό, Τοπογράφο Μηχανικό, Συμβολαιογράφο, Λογιστή/Φοροτεχνικό και Δικαστικό Επιμελητή για την καλύτερη εξυπηρέτηση και διευκόλυνση του εντολέα.

Η ιστορία μας

1910. Χαράλαμπος Λ. Χαραλάμπους

Το 1910 ο Χαράλαμπος Λ. Χαραλάμπους (1889-1965) με καταγωγή απο τη Χαλκίδα, ξεκίνησε τη θητεία του στη Δικηγορία μέχρι το θάνατό του. Το 1919 ορκίστηκε δικηγόρος στο Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, εν αναμονή της συστάσεως του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά (1920) όπου σκόπευε να υπαχθεί λόγω τόπου κατοικίας του. Άσκησε τη δικηγορία ανελλιπώς για 55 χρόνια και διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΠ απο τις 16/3/1949 έως 15/3/1952.

1942. Λεωνίδας Χ. Χαραλάμπους

Άξιος συνεχιστής της επαγγελματικής πορείας του ο γιός του, Λεωνίδας Χ. Χαραλάμπους (1917-1994), έγινε μέλος του ΔΣΠ το 1942, με αριθμό μητρώου 342. Επιφανής και αξιόλογος ποινικολόγος, με άσκηση της ποινικής δικηγορίας σε ολόκληρη την Ελλάδα, αφοσιώθηκε στο νομικό λειτούργημα μέχρι το 1994. Το έργο του και η φήμη του επιζούν ακόμα και σήμερα.

1974. Χαράλαμπος Θ. Χαραλάμπους

Συνεχιστής του δικηγορικού γραφείου ο Χαράλαμπος Θ. Χαραλάμπους (1947-2022 εγγονός του πρώτου, και ανεψιός του δεύτερου) , ορκίστηκε δικηγόρος στο ΔΣΠ το 1974, και άσκησε ανελλιπώς τη μαχώμενη δικηγορία για 46 χρόνια. Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω με πολλές απαιτητικές υποθέσεις στο ενεργητικό του, που έχουν αφήσει όνομα στο χώρο, τόσο με την ικανή υπεράσπιση όσο και με την επιτυχή έκβασή τους. Παραστάθηκε σε πασίγνωστες και σοβαρές υποθέσεις που απασχόλησαν τη δημοσιότητα και την κοινή γνώμη. Διετέλεσε εκλεγμένος σύμβουλος του ΔΣΠ από το 1986-1989 με Πρόεδρο τον Αείμνηστο Γιώργο Ντεντιδάκη.

Σύζυγος του τελευταίου η Πολυτίμη Κωνσταντινοπούλου Χαραλάμπους, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπηρέτησε το δικηγορικό λειτούργημα απο το 1975 έως τη συνταξιοδότησή της το 2001, στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, περισσότερο απο κοινωνιολογική οπτική γωνία. Αδιαλλείπτως συνεχίζει να φωτίζει με τις γνώσεις της και την εμπειρία της τους νεότερους συνεχιστές του γραφείου.

2014. Θεόδωρος Χ. Χαραλάμπους

Με ολοκλήρωμένες πανεπιστημιακές σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία, ο Θεόδωρος Χ. Χαραλάμπους, κάτοχος Master (LLM), συνεχίζει την παράδοση. Ως τέταρτη πλέον γενιά, διευρύνει τη δυναμική του γραφείου, στις σύγχρονες νομικές ενασχολήσεις με πολυάριθμες υποθέσεις στο ενεργητικό του αλλά και την άμεση και δυναμική παρουσία του σε τομείς του δικαίου που ενδιαφέρουν τον πελάτη.

Τομείς Δικαίου

Με πάνω από 100 χρόνια εμπειρίας, το δικηγορικό γραφείο μας μπορεί να σας εξυπηρετήσει σε ένα ευρύ φάσμα νομικού δικαίου.

Αστικό Δίκαιο

Το δικηγορικό γραφείο μας ασχολείται με όλους τους τομείς του Αστικού Δικαίου με συνέπεια και επαγγελματισμό.

Ποινικό Δίκαιο

Αναλαμβάνουμε πάσης φύσεως υποθέσεις ποινικού δικαίου με πλήρη νομική υποστήριξη και εκπροσώπηση.

Εμπορικό Δίκαιο

Συστάσεις εταιριών, μετασχηματισμοί, εξαγορές, εταιρικές αγωγές, ζητήματα μετόχων, έλεγχος περιουσιακών στοιχείων κ.ά.

Εργατικό Δίκαιο

Το γραφείο μας αναλαμβάνει την νομική εκπροσώπηση εργοδοτών και εργαζομένων εντός και εκτός Ελλάδος.

Φορολογικό Δίκαιο

Σύνταξη ενδικοφανών προσφυγών ενώπιων Δ.Ο.Υ, προσφυγών ενώπιον Διοικητικών δικαστηρίων κατά φόρων εισοδήματος, ΦΠΑ, προστίμων, κά.

Τροχαία Ατυχήματα

Το γραφείο μας αναλαμβάνει την δικαστική επιδίωξη πλήρους αποκατάστασης κάθε ζημίας από τροχαίο ατύχημα.

Ας συζητήσουμε την υπόθεσή σας